Alnus Yatırım – Günlük Bülten / 21.06.2023

Alnus Yatırım – Günlük Bülten / 21.06.2023

alnus-yatirim-gunluk-bulten-21-06-2023

TCMB’nin damga vuracağı yeni hafta beklediğimiz gibi yüksek volatilite ile başladı…

BIST-100 TEKNİK BAKIŞ
Endeks yeni zirve denemesi için güç toplamaya devam ediyor, kısa vadede volatilite yüksek kalmaya devam edebilir…

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 3,77 değer kaybederek günü 5.269 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 206,16 puan azalırken, toplam işlem hacmi 60,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 3,46, holding endeksi yüzde 3,73 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 6,15 ile madencilik oldu.

29 Mayıs’tan bu yana AL konumunda bulunan Trend Takip Modelimiz TUT konumuna geçti.

29 Mayıs’ta 4630 seviyesinden bu yana AL konumunda bulunan trend takip modelimiz dünkü satışlarla birlikte TUT konumuna geçmiş durumda. Ortalamalardan hızlı uzaklaşmış olmamız nedeniyle son bir haftadır 5700 seviyesinin aşılması için bir dinlenme ve konsolidasyonun sağlıklı olacağını belirttik.

Geçen haftanın başından bu yana 5600-5700 bandında kademeli satış önerimizin ardından beklediğimiz düzeltme gerçekleşirken dün de 5200-5300 banındına endeks onay bölgeine geldi. Bu seviye, 6 aylık konsolidasyon bandından çıkmamız sonrası pullback beklediğimiz seviye olması açısından düzeltmenin bitip tekrar yukarı trendin devamını sağlayacak bir seviye olarak yakın takibimizde. Yaşanan düzeltme sonrası ana yükseliş trendinin daha sağlıklı hale geldiğini düşünüyoruz. 5200 kısa vadeli destek olarak çıkarken, 5370 kısa vadeli destek konumunda.

Piyasa olası bir faiz artırımını sindirdikten sonra yoluna daha emin adımlarla devam edebilir. Stratejimizi adım adım takip etmeye devam edeceğiz.

alnusyatirim