

Piramit Menkul – Teknik Bülten / 23.01.2025
BIST-100
BIST100 Endeksi dün günü %1,06 yükselişle 10.105 puandan 01 Ağustos’tan gelen düşen direnç (10.085) üzerinde kapattı. Bu seviye üzerinde kalıcılık durumunda en yakın hedef-direnç 10.159 yatayı olacak.
Dolar Bazlı Endeks dün güne 280 dolardan başladıktan sonra gün içinde 280-283 dolar bandında hareket etti. %50 fibonacci seviyesi 275 doları kritik destek olarak takip ettiğimizi defaten belirtmiştik. Geçtiğimiz hafta ortasında bu seviye altında üçüncü günlük kapanış ile birlikte kırılım onayı gerçekleşmişti. Artık bu seviye güçlü direnç olarak takip edilebilir demiştik. Perşembe günü bu seviye üzerinde gün boyu kalıcı hareketle birlikte kırılım ayı tuzağı olarak kalmıştı. Haftanın son işlem günü de kalıcılık sürmüştü. Haftanın ilk işlem günü yukarı yönlü kırılım onayı anlamına geleceği için kritikti. Üçüncü günlük kapanış ile birlikte kırılım onaylandı. Bu seviye üstünde kalıcılık durumunda %38,2 fibonacci seviyesi 291 dolar hedef-direnç olmaya devam edecek, ancak 282 dolar seviyesinde 22 Temmuz 2024’ten gelen düşen trend dolar bazlı endeks önünde hedefe giderken bir engel teşkil edebilir demiştik. Dün bu seviye üzerinde ilk günlük kapanış gerçekleşti. Bugün bu seviye 281 dolardan geçmekte. Üzerinde kalıcılık kritik zira, bu düşen trendin 272 dolar yatay desteği ile kısa vadede oluşturmuş olduğu bir düşüş formasyonu olan alçalan üçgen formasyonu mevcut.
VIOP30 Yakın Vade Kontratı
VIOP30 Şubat Vade Kontratı dün günü %1,44 yükselişle 11.658 puandan kapattı. Kontrat, takip ettiğimiz en yakın direnç olan önceki gün test edilip aşılamayan 10 Aralık’tan gelen düşen direnç 11.540 puan üzerinde günlük kapanış yaptı. Bu seviye bugün 11.517 puanda ilk etapta destek olarak takip edilebilir. Üzerinde kalıcılık durumunda hedef %38,2 fibonacci seviyesi 11.707.