ALB Yatırım – Bist Günlük Bülten / 28.02.2023

ALB Yatırım – Bist Günlük Bülten / 28.02.2023

Türkiye GSYİH Verisi Açıklanacak

Bugün Türkiye ekonomisinin 4. Çeyrek büyüme verisi açıklanacak. Türkiye’nin en büyük ticaret hacmi Avrupa ile olduğunu varsayarsak o bölgedeki talepte yavaşlamaya ilişkin atılan faiz adımları kaynaklı ihracat rakamlarında azalma meydana geldi. Ve bu 3. çeyrek büyüme beklentilerine kıyasla dördüncü çeyrekte GSYİH verisinde ivme kaybına neden olacaktır.

Borsa İstanbul’da ise dün hafif pozitif bir açılış gerçekleşti. Gün içerisinde de 5000 seviyelerin altına sakma olsa da 4980 seviyesinden gelen tepki alımları ve bir kaynağa göre varlık fonundan borsaya en az 1 milyar dolarlık kaynak aktarımı yapacağı haberleri endeksin 50 günlük HO olan 5204 seviyesine kadar yükselmesine neden oldu. Bugün ise gün içerisinde takip edeceğimiz seviyeler arasında 5310 – 5400 seviyesi direnç noktası olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 4940 seviyesi destek noktası olarak takip edilebilir.

Küresel piyasalarda ise kişisel harcamalar verisinin beklenti üzerinde gelmesi ile Şubat ayının dip noktaları görüldü. Haftanın ilk işlem gününde ise ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gevşeme ile sınırlı bir pozitif görünüm ile günü tamamladı.

Borsa İstanbul’da bugün pozitif bir açılış bekliyoruz.

albyatirim