ALB Yatırım – Bist Günlük Bülten / 03.03.2023

ALB Yatırım – Bist Günlük Bülten / 03.03.2023

KKM’ye Sığınmaya Devam

TCMB’nin KKM tarafında gerçekleştirmiş olduğu düzenleme ile toplam tutar 1,55 trilyon TL’ye ulaştı. Döviz tevdiat hesaplarında ise azalış eğilimi sürüyor. Son dönemde yaşanan Dolar/TL tarafındaki hareketsizlik yatırımcıların döviz pozisyonunu azalttı. Yurt dışı yerleşik hisse senedi yatırımcısı ise geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul’dan (fiyat ve kur değişimi hariç) 259,5 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Borsa İstanbul’da finansal sonuçlar açıklanmaya devam ediyor. 2022 yılının son çeyrek finansallarını şuana kadar 265 şirket açıkladı. Toplamda ise kârlılık 865 milyar TL’yi aştı. Kârlılıkta yaşanan bu pozitif ivmelenmenin öncülüğünü banka ve ulaştırma hisseleri çekiyor.

Borsa İstanbul’da ise dün 2 farklı senaryo bizi karşıladı. Bankacılık hisselerinde gelen temettü dağıtım haberleri ile bankacılık endeksinde yaşanan yüzde1’e yakın prim sergiledi. Bugünde bu ivmenin sınırlıda olsa devam etmesi bekleniliyor. Endekste pozitif etkisi sağlarken kuşkusuz negatif etkininde en büyük nedenleri arasında madencilik ve ulaştırma sektörlerinde yaşanan fiyatlamalar etkili oldu. Bu paralelde Borsa İstanbul günü negatif ayrışarak 5261 seviyesinden tamamladı. Bugün 5370 seviyesi takip edilmesi gereken en önemli direnç noktası konumunda bulunurken üzerinde gerçekleşecek kapanış yeni haftaya güçlü bir görünüm ile başlamaya neden olabilir. Aşağı tarafta ise 50 günlük HO 5210 seviyesi takip edilmesi gereken destek noktası konumundadır.

Borsa İstanbul’da yatay bir açılış bekliyoruz.

albyatirim