Tacirler Yatırım – Teknik Analiz Bülteni / 24.04.2025

Tacirler Yatırım – Teknik Analiz Bülteni / 24.04.2025

tacirler-yatirim-teknik-analiz-bulteni-24-04-2025

Günaydın. Öncelikle, bize yeniden deprem gerçeğini hatırlatan dünkü depremden ve artçılarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun, son olsun, kimsenin ve sevdiklerinin canı yanmasın dileklerimizi iletelim. Kapalı kaldığımız bir günlük süreçte küresel piyasalarda olan bitene baktığımızda ABD Başkanı Trump’ın, Fed Başkanı Powell’ı görevden alma niyeti olmadığı ve Çin’e yönelik çok sert politikalar yürütülmeyeceği mesajları ABD ve Avrupa borsalarına Salı ve Çarşamba işlemlerinde %3-4 civarında alımlar getirdi. Bu sabah ise, küresel risk iştahı kısmen zayıflıyor. Borsa İstanbul’da, kapalı kaldığı dönemde dışarıda yaşanan olumlu piyasa hareketlerine uyum sağlama açısından pozitif bir açılış bekliyoruz. Deprem nedeniyle çok ciddi hasar, yıkım vb. maddi kayıplar bildirilmemesi nedeniyle Borsa İstanbul üzerinde deprem kaynaklı ciddi bir baskı beklemiyoruz, ancak artçıların devam etmesi, gün içinde de hissedilir sarsıntılar halinde BIST’te moral bozucu olabilir. Piyasa ve ekonomi odaklı parametreler açısından ise, TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti’nin halen %48 üzerinde devam etmesinin büyüme görünümü ve tüketim açısından baskılayıcı olduğunu belirtelim. Bu da, mevcut durumda 14 bin üzerinde olan 12 aylık ortalama BIST 100 endeks hedeflerinin 14 bin altına gerilemesine neden olabilir. Buradaki görünüm netleşmeden, Türk hisse senetlerine yönelik iştahın sınırlı kalacağını ve volatilitenin süreceğini düşünüyoruz. Teknik açıdan, kısa vadede 9250 ve 9000/9100 destek bölgeleri ile 9500 ve 9580 dirençleri izlenebilir. Günün ajandasında içeride reel sektör güveni ve kapasite kullanımı, dışarıda ise ABD dayanıklı mal siparişleri ve konur verileri izlenecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 328 baz puandan başlıyor.

BIST 100 Teknik Analiz
İndikatör Yorum
Momentum (trendin ivmesini gösterir): 100 eşik değerde denge buldu, izlenmeli, Nötr.
MACD (orta vadeli trend göstergesi): MACD (26,12) satım bölgesinde denge buldu. Negatif ama İzlenmeli.
RSI (trendin gücünü gösterir): RSI, aşırı satım bölgesi üzerinde denge buldu. İzlenmeli.
Hareketli Ortalamalar: 22 ve 50 günlük hareketli ortalamalar, 90 günlük ortalamanın altında; bu durum kısa ve orta vadeli momentumun zayıflığına işaret ediyor. BIST 100 endeksi ise 200 günlük ortalamanın altında seyrini sürdürüyor; Negatif.

VIOP 30 Teknik Analiz
Nisan ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10,281 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 10,400 ve ardından 10,500 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10,150 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10,050 puan seviyesi.

tacirler-yatirim-menkul-degerler-a-s-2