Şeker Yatırım – VIOP Bülten / 09.02.2023

Şeker Yatırım – VIOP Bülten / 09.02.2023

Güne Bakış Yaşanan iki büyük deprem ve büyük afet nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Güne satıcılı başlangıç yapan endeks kontratı güçlü satışlarla karşılaşırken, BIST’te %7’lik düşüş sonrası ikinci devre kesici girmesi sonrası gün içi işlemler Borsa İstanbul tarafından durduruldu. Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklama ile Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının işlemleri durduruldu. Öğlenden sonra yapılan açıklamada ise, Borsa İstanbul’da Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının işlemlerin 14 Şubat 2023 Salı akşamına kadar durdurulduğu ve kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin iptal edildiği duyuruldu.

VIOP’da döviz ve kıymetli madenler işlemi devam edecek.

Avrupa borsaları günü genel olarak yükselişle tamamlarken, ABD borsaları günü Fed’in faizleri beklenenden daha fazla artırabileceği ve daha uzun süre yüksek tutacağı beklentisiyle satışlarla karşılaştı. VIX endeksinin yeniden 20 seviyelerini test etmesi ABD borsalarında kar satışlarının devam edeceğine işaret ediyor. BIST’teki işlemlere ara verilirken, Dolar/TL kontratında dar bantta sıkışık seyrin devam etmesi beklenmektedir.

seker-yatirim-menkul-degerler-a-s